„Автомагистрали Черно море“ има готовност да закупи продаденото на частно лице училище и да го дари на селото, след като реализира успешно проекта за изграждане на бетонов възел и асфалтосмесител в Бъзън. Това обещание са дали от управата на фирмата на кмета на Бъзън Василена Цанкова. Ако всичко има благоприятен край, идеята е запустялата сграда на училището да се превърне в център за работа с деца, да се изгради спортна зала, фитнес зала и да се обособят други съоръжения. По този начин и в Бъзън ще има общинска сграда, където децата да могат да се събират, обучават, играят и забавляват, каза Цанкова. 
Бъзън се раздели с училището си преди няколко години, когато по времето на бившия кмет Рейхан Хабил община Ветово сякаш реши да накаже желанието на селото да премине към Русе и продаде сградата за 57 000 лева на частен инвеститор. Оттогава тя не се поддържа и се руши, а с нея си заминават ученическото оборудване и пособията в кабинетите. 
Кметицата и жителите на селото проведоха редица кампании, инициативи, концерти, разкриха и дарителска сметка в опит да съберат необходимите средства и да си върнат продаденото училище, но без особен успех. 
Впрочем именно бившият кмет Хабил със съгласието на тогавашния кмет на Бъзън Пакизе Расим продава мястото, където в момента ще се изгради асфалтовата база и дава зелена светлина за реализирането на проекта. 
Цанкова подчерта още, че от „Автомагистрали Черно море“ са направили дарение и най-належащите за ремонт улици в селото вече са изцяло преасфалтирани, а по други дупките са запълнени. Отново с дарение от фирмата ще бъде изградена и модерна площадката в детската градина в селото. Освен това през следващите десет години от фирмата са се ангажирали да асфалтират посочени от кметството улици с произвежданите от базата смеси в размер на 300 тона, което има равностойност приблизително на 50 000 лева.
Въпреки обещанията и ангажиментите на „Автомагистрали Черно море“ хората в селото продължават да са разделени в позициите си за намеренията на фирмата за изграждане на асфалтовата база. Една част от тях се страхуват, че подобно застрояване би застрашило здравето на съселяните им и би довело до замърсяване на околната среда. Наскоро се появиха и притеснения, че ако се изгради базата, водата в Бъзън ще спре, като в тази връзка дори има внесена подписка в общината.