Генчо Николов, обвинен в опит за точене на ДДС през 2009 г., беше оправдан от Окръжния съд. Според държавното обвинение като управител на „Никком“ той е сключил фиктивни сделки с едноличния търговец „Джорджи 09“ за извършване на ремонтни работи в базата на фирмата в Пухлево дере. Вместо това било платено на ръка на общи работници, които извършили ремонта, а с издадените фалшиви фактури е направен опит да се изтегли ДДС. 
При направената ревизия от НАП служителите на приходната агенция открили нередности, затова случаят се оказал в прокуратурата. Разследването довело управителя на „Никком“ в съда, където прокурорът настояваше за условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок. 
Адвокатът обаче искаше клиентът му да бъде оправдан, защото нямало доказателства, че той е виновен. Според защитника Николов не носи вина, че едноличният търговец не е спазил задължението си като фирма да извърши ремонта, а пратил случайни хора. Дори даде пример с обущарско ателие, в което щом човек занесе обувките си, не може да знае кой точно ще ги ремонтира и в какви отношения е с фирмата собственик на ателието. 
Явно съдът е приел доводите на адвоката, защото се произнесе с оправдателна присъда. Тя може да бъде протестирана от прокуратурата пред Апелативния съд във Велико Търново.