Опитите за кражба на две коли в Бяла по начин от началото на 90-те години, за които „Утро“ вчера писа, са дело на 16-годишно момче. То е задържано  около 3 часа в сряда, след като успяло да подкара микробус в района на автогарата, чийто ключове били на таблото. В това време обаче по улицата се задала патрулка и момчето набило спирачки, за да изчака полицаите да отминат. Те видели внезапното спиране и угасването на фаровете, отишли до буса и задържали детето зад волана.
От направената справка се установило, че момчето е обявено за издирване от възпитателното училище в Кубрат, откъдето бягало много често и вършело кражби. По време на разпита беглецът си признал за двата опита за кражба на ладата и на фолксвагена. 
Във вторник момчето успяло до дойде до Русе на автостоп, а след това стопирало друг камион, с който стигнало до кръговото в Бяла. После стигнало пеш до автогарата, където се развихрило да краде автомобили. Вчера то е конвоирано до пансиона в Кубрат.
През зимата в Русе 16-годишен беглец от възпитателното училище в Завет задигна от ул.“Св.Георги“ микробус и тръгна по „Борисова“. След това се устрои гонка с полицейска кола, която приключи с навлизане в насрещното движение на еднопосочната улица „Хан Крум“ и блъскане на буса в ограда.