С изложба и аудио-визуален пърформанс в Дом Канети снощи приключи работата си 26-ият арт фестивал „Процес-пространство“. Пространствата на трите етажа на сградата на улица „Славянска“, която някога е била търговската сграда на дядото на нобеловия лауреат за литература Елиас Канети, са запъленни от различни по идея, характер, сюжет и жанр произведения на модерното изкуство. 
Три велосипеда са качени в грамадна купа до входа в сградата. Стройно подредена колона от подочистачки, забучени в чисто нови поцинковани кофи казват своето звучно „Свобода за белия сняг!“. Два стола, останали само с по два крака, са съединени чрез долепени с дъната една за друга електриково червени конуси, с каквито се маркира авария на пътя. От много места - стени, подове, процепи - извират видео инсталации, които звучат, трептят, мигат, показват светлини и дори цели късове филмирани сюжети. Двама от участниците, холандците Херман Ламерс и Иво ван дер Ват /които вчера се появиха облечени с анцузи на българския национален отбор по футбол!/ оживиха със своя работа дори Американското пазарче.  
25 участници от 18 държави взеха участие в тазгодишното издание на фестивала. В сравнение с миналата година сме по-малко на брой, но добре се справихме с пространството, каза Пенка Минчева, която е организатор на феста заедно с Димитър Грозданов и Христина Бобокова. За двете седмици от началото до финала в „Процес-пространство“ се включиха и ученици от Училището по изкуствата.