Само исках да спася майка си от един алкохолик. Така обясни острата си атака срещу паркиран пред блок „Ловеч“ в квартал „Дружба“ фолксваген Росен Александров Бориславов-Снайпера. В неделя младият мъж се нахвърли с брадва върху автомобила на пастрока си Али Али и не остави здраво стъкло по него, сериозно пострадаха и ламарините.
Сечта бе заснета и пусната в интернет, а подетият от най-различни сайтове клип бързо стана №1 по гледане, споделяне и коментиране.
Осъждан съм и не го крия, но сега бях тръгнал да спасявам майка си. Според мен Али е алкохолик - изпива по 1-2 бутилки уиски на ден. Много пъти съм му казвал - ти как обичаш майка си, аз също обичам моята. Щом искаш, пий, но не карай и майка ми да го прави, тя взема хапчета за пет болести, обясни вчера в „Утро“ разследваният за унищожаване на чуждо имущество Росен.
По думите му 52-годишният Али Али от Кърджали, с когото майка му Христина Ангелова Господинова се събрала преди 3 години, има добра пенсия от Турция, а когато тя свърши, посяга на парите и на бижутата на майка му, за да си набавя алкохол. Съседите в „Дружба 1“ също знаели за тази му слабост.
Ядосах се, след като в телефонен разговор с майка ми го чух да говори около нея пиян. Аз също бях почерпен, хванах брадвата и тръгнах, но не съм искал да му направя нищо. Аз имам ключ за апартамента им, ако съм мислел да го нападна, кой щеше да ми попречи, продължава Росен Снайпера.
Майка му Христина е на негова страна. В телефонен разговор тя разказа, че преди около два месеца и половина е изгонила Али и дори е викала полиция, защото не искал да си тръгва, но после решила да го приеме отново.
Залагала съм си накитите, за да има пари за пиене, свидетелства Христина, според която Али трябва да оттегли жалбата си за повредите по колата му, за да не се усложнява още повече положението в семейството.