Известната с изключителната си наблюдателност и ловкост крадла Йорданка В., която преди две години се беше превърнала в истинско страшилище за офиси и магазини в центъра на Русе, отново е тук и отново се е върнала към занаята. Младата специалистка по джебчийски кражби е освободена предсрочно от женския затвор в Сливен за добро поведение и скоро след това е подновила криминалната си кариера. 
Миналата сряда през нощта Йорданка тръгнала по „Борисова“ от гарата към центъра. Пробвала си късмета в магазин за електроуреди, но вратата била здраво залостена. Тогава решила да провери задния вход и безпогрешният й нюх не я подвел. Вратата се оказала отключена, а неканената среднощна гостенка веднага се насочила към касата, издърпала чекмеджето, грабнала оставената вътре кутия с 800 лева и бързо се измъкнала. Не съобразила само, че в магазина има видеокамера.
Като изгледали записите, криминалистите от Първо РПУ веднага познали старата си „клиентка“ и след справка установили, че Йорданка е освободена наскоро от затвора в Сливен за примерно поведение. Новият удар почти сигурно й гарантира, че скоро ще се върне в Сливен.
Йорданка нашумя след множество кражби от офиси и магазини в центъра на Русе още докато беше на 16-17 години. Тя неведнъж бе залавяна, но винаги й се разминаваше първо защото е непълнолетна, после - защото се твърдеше, че има психически проблеми и не може да носи отговорност за действията си. При един от набезите й в администрацията на КНСБ тя бе задържана лично от началника на Първо РПУ Пламен Първанов, но отново не получи ефективна присъда.
През януари 2015 година крадлата вече бе пълнолетна, а месец по-късно опита да ограби апартамент на ул.“Гурко“ с нейна приятелка. Собственикът обаче се оказа в жилището и успя да я задържи и да я предаде на полицията. След този опит Йорданка стигна до Сливенския затвор, където според докладите на администрацията и на мравката път правела. Но превъзпитанието, заради което се налагат наказанията от съда, очевидно се е оказало непосилна задача.