Футболистът на „Аристон“ /Русе/ Преслав Банков направи истински фурор на третия вратарски турнир „Battle of the Goalkeepers 2017“ в Поморие. Организатори на турнира са израелската фирма за професионални ръкавици „Елит Спорт“ и фирма „Суперлига“. Наградите бяха осигурени от „Елит Спорт“ и от производителя на спортна екипировка „Масита“.
Русенското момче, което играе в „Аристон“ на най-различни постове - от опорен халф през централен нападател до дясно крило, замина за морското градче, за да гледа изявите на свой приятел вратар. Там обаче футболната му кръв кипна и внезапно реши да се включи в турнира. И го спечели!
Регламентът бе много интересен. Той включваше дуели между двама вратари, застанали един срещу друг на дистанция от 18 метра. Идеята бе да вкараш повече голове във врата с размери 7,32-2,44 метра и съответно да допуснеш по-малко попадения в своята рамка. Преслав се представи блестящо - елиминира конкурентите си и стана победител в групата на момчетата от 10 до 12 години с голова разлика 17:5!
А за първи път сложи ръкавици по време на турнира.