Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов имаше едва няколко дни почивка. След завръщането му в Русе „Утро“ разговаря с наставника.

- Веско, как ще коментираш новия формат на така наречената вече Първа лига?
- Увеличението на отборите е положителен факт. От една страна някак си не е справедливо обаче място в нея да имат тимове като „Нефтохимик“, които се бореха да останат в „Б“ група буквално в мачове от последния кръг. От друга страна „Дунав“ ще има повече шансове при дебюта си в елита с отбори като бургаския, „Верея“, „Нефтохимик“, „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Иначе форматът изглежда доста интересен с нововъведената плейофна фаза. Борбата в челото, пък и на дъното в таблицата за класиране ще изглежда сякаш по-любопитна. Има и една малка неяснота - все още не се знае дали ще има група с отбори за футболисти до 21 години, но доколкото чувам, БФС не предвижда формирането на такава дивизия.  
- За какво ще се бори „Дунав“ при прочита на тази Първа лига?
- Аз, президентът на клуба и колегите ми в щаба сме наясно, че задачата през първата година ще е да запазим мястото си в елита и да натрупаме опит. Няма смисъл да се изхвърляме с думи. Ще играем амбициозно мач за мач, пък ако ни потръгне, ще мислим за нещо повече в хода на шампионата.
- Как върви селекцията?
- Набелязали сме няколко момчета. Днес /вчера/ три от тях трябва да пристигнат за разговори в Русе с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Неприятното е, че други двама футболисти, с които разговаряхме по-рано, получиха оферти от клуб с доста по-сериозни финансови възможности от нашите. 
- Има ли яснота кои играчи ще бъдат освободени?
- Разделихме се с вратаря Радосвет Христов, Николай Парнаров, Георги Чакъров и Йордан Димитров.
- Чакъров? Четох някъде негово изявление, че имал оферти от чужбина и два български клуба. 
- Нека да има, няма лошо. Вижте, Чакъров получи от мене достатъчно шансове. През есента не се представи на ниво, а през пролетта беше малко по-добър, но не толкова, че да остане в „Дунав“.
- Кога ще се знае повече за новите футболисти?
- Надявам се, че ще е на първата тренировка на 15 юни.