Нападателят Сонер Хюсеин, защитниците Христо Попадийн и Преслав Петров записаха първа тренировка с отбора на „Дунав“ вчера. Тримата всъщност са с действащи вече договори. Хюсеин е юноша на русенския клуб, а Попадийн и Петров пристигнаха съответно от „Витоша“ /Бистрица/ „Лудогорец“.
Халфът-крило на „Монтана“ Андреас Васев трябва да разтрогне днес договора си с клуба от Северозападна България и да се присъедини към „Дунав“, научи „Утро“. Преговорите с опорния полузащитник на ЦСКА Красимир Станоев са на финалната права и той също може да се брои за играч на русенския отбор. Водят се заключителни разговори и с вратаря на „армейците“ Александър Конов.
Ситуацията с нападателя на „Локо“ /Сф/ Димитър Георгиев е малко по-сложна, тъй като договорът му с „железничарите“ изтича през следващото лято, заяви пред „Утро“ президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.
„Изтеглихме подготовката с няколко дни заради очакванията, че можем да играем в Лига Европа. Лагерът в Трявна ще започне на 15 юни. На другия ден ще играем в Стара Загора първата си контрола срещу „Берое“. На 23 юни ни чака проверка с „Етър“. Мястото на този мач все още не е уточнено“, обясни изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков. 
Той допълни, че имената на следващите трансферни цели ще бъдат съобщени, когато договорите с набелязаните попълнения станат факт. 
„Има запитвания за наши футболисти, но конкретна оферта не е постъпвала. Всъщност, има интерес към наш играч от чужбина, но клуба, който го иска, едва ли ще съвпадне с амбициите му. Аз лично не виждам смисъл да ходи в този отбор“, разкри Петков.
„Не мога да кажа нищо за участието ни в Лига Европа, тъй като чакаме официално потвърждение. Така стои и темата дали при участие в евротурнирите ще играем мачовете си в Русе. Шотландският комисар на УЕФА каза, че е срещал в практиката си и по-лоши стадиони от нашия. Така че по този въпрос също чакаме отговор“, каза изпълнителният директор.
Ако „Дунав“ получи зелена светлина за двубои в Европа, Петков ще бъде човекът, който ще представлява русенския клуб при теглене на жребия на 19 юни.
Ново попълнение има и в щаба на отбора. Наставникът от школата Емил Иванов започна работа като кондиционен треньор на мъжкия тим и дори вчера загря заедно с футболистите.