Препълнена зала „Изкуство“ в библиотеката аплодира гостуването на един от най-свежите и човечни съвременни писатели хумористи - Михаил Вешим. Независимо от ранния час на срещата, хора постоянно влизаха в залата, за да видят на живо автора на „Английския съсед“, „Нашигтон“ и на най-новата книга, издадена в началото на тази година, „Когато бях армейски генерал“. Писателят, който е и главен редактор на единствения хумористичен вестник „Стършел“, допълни усещането, което мнозина негови почитатели имат само от разказите и романите му - че е наистина сърдечен, прям и много забавен човек. 
Свободата е най-великото и най-важното обстоятелство за всеки човек, а за един писател това е задължително условие, за да може да създава своите текстове, каза Вешим. Той не скри своето притеснение от това, че младото поколение проявява интерес към литературата дотолкова, доколкото може „да свали“ текст от интернет. И разказа как самият той като прохождащ писател е получил повече окуражаване от Радой Ралин, отколкото от своя взискателен баща Георги Мишев. 
Преди срещата, която завършщи с продължително раздаване на автографи, Михаил Вешим получи и един удивителен подарък. Русенката Живка Иванова му подари няколко броя на излизалия през 30-те и 40-те години вестник „Щурец“, списвани и издавани от рядко талантливия български художник, карикатурист и фейлетонист Райко Алексиев. Пожълтелите страници на седмичника, който може да се смята и предшественик на днешния „Стършел“, зарадва и развълнува Вешим.