За втора поредна година „Енерго-Про“ обяви платена лятна програма, предназначена за ученици в 12-и клас и студенти в 3-и и 4-и курс, обучаващи се в сферата на енергетиката. Целта на програмата е да предостави възможност за успешен старт на професионалното развитие и реализация на младите хора, като им даде шанс да приложат знанията си и да придобият практически умения в реална работна среда. 
През 2016 г. 14 младежи бяха избрани за участие в двата етапа на летния стаж. Част от тях станаха служители на „Енерго-Про“ и към днешна дата продължават своето кариерно развитие в компанията.  
Отчитайки интереса към проекта през миналата година и тази година фирмата предоставя възможност на бъдещите енергетици непосредствено да се запознаят и да участват в най-важните дейности, които са в основата на разпределението и доставката на електрическа енергия. Летният стаж ще се проведе през юни и юли и ще бъде с продължителност три седмици. След успешното му приключване всеки участвал ученик или студент ще получи възнаграждение за своята работа и положените усилия и труд. 
Всички ученици и студенти, отговарящи на условията на програмата, могат да изпратят своята автобиография на имейл [email protected] не по-късно от 18 юни 2017 година, като е необходимо в електронното писмо да посочат тема „Първи стъпки“.