Министерството на външните работи отправи специални препоръки към българските граждани, пребиваващи и пътуващи до Катар и Гърция.

Предупрежденията относно Катар са във връзка със съобщенията за прекъсване на транспортните връзки на ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн с Катар, вследствие на дипломатическата криза помежду им. Дипломатите ни препоръчва на българските граждани внимателно да следят съобщенията в местните англоезични медии и сведенията на авиокомпаниите във връзка с интересуващи ги полети и дестинации, както и да имат предвид новите обстоятелства, свързани със съобщенията за въведени ограничения за сухопътния и морския трансграничен транспорт.

При промяна и усложняване на обстоятелствата, пребиваващите в Катар българските граждани ще бъдат информирани своевременно на интернет страницата на ведомството, се казва още в съобщението.

Честото нарушаване на обществения ред в централния район „Ексархиа” на гръцката столица, изразяващо се в сблъсъци между лица, близки до анархистките среди и гръцките органи на реда, са причина за препоръките за планиращите пътуване или пребиваване в Атина. От външно министерство да се избягва престоя или преминаването през района, около площад „Ексархион” в централната част на град Атина.