Футболистът на „Монтана“ Андреас Васев е пред завръщане в „Дунав“, научи „Утро“. 
Васев бе част от русенци, когато отборът бе в Североизточната „В“ група, игра на много добро ниво през есента, но през зимата се подмами от оферта на „Черно море“ и замина за Варна без пукната стотинка в касата на дунавци. При варненци не му провървя и се озова в „Монтана“. Последният му сезон за монтанци включваше 31 мача и само 2 гола. 
Проблем за родения на 1 март 1991 година бързоног иначе футболист винаги е била слабата резултатност пред вратата на съперника. Той обикновено се ограничава с пробиви и подавания към хората в атака. 
В същото време се заговори, че претенции за друг набелязан от „Дунав“ футболист има и „Локо“ /Пд/. Става дума за нападателя на „Локомотив“ /София/ Димитър Георгиев, който направи фурор във Втора лига с 18 гола в 28 мача. Неговите силни качества са физическата мощ и отличното пласиране в наказателното поле. Остава да избере - „Дунав“ или „Локо“ /Пд/.  
Георгиев е роден в София на 9 февруари 1992 година. Висок е 187 сантиметра при тегло от 76 килограма.
Сайтът „Спортал“ обаче написа, че „Дунав“ няма интерес към Георгиев, позовавайки се анонимно на „ръководството на клуба“. Играчът имал действащ договор с „Локо“, а дунавци нямали навика да преговарят зад гърба на „железничарската“ управа. 
„Защо всички говорят, че даваме ниски заплати, а не цитират, че броим високи премии. Възнагражденията са преценени. Плащаме разумно“, казали още от „ръководството“ на „Дунав“.     
В същото време пълзят слухове, че „Дунав“ ще се откаже от вратаря на ЦСКА Александър Конов и ще се насочи към стража на изпадналия „Локо“ /ГО/ Николай Банков.