Петър Шопов ще е новият старши треньор на волейболния „Дунав“, гръмнаха няколко издания. Доскорошният наставник на „Левски“ със сигурност щял да започне работа в Русе, дори бяха цитирани имена на състезатели, които щели да тръгнат с него.
„Нека да не бързаме. Имаме някои идеи, но те са в процес на избистряне. Когато мога да потвърдя на 100 процента, че ще имаме нов треньор, ще го направя“, каза пред „Утро“ президентът на ВК „Дунав“ Валери Андреев.
А ето как отговори на въпроса дали оживлението около клуба не означава, че най-сетне е намерен силен спонсор: „Водят се някои разговори, но пак не мога да бъда конкретен на този етап. Иначе е ясно, че ако искаме да ангажираме треньор от такъв калибър - бил Шопов или някой друг, ще се нуждаем от финансова стабилност“.
Петър Шопов бе старши наставник на „Монтана“. Той изведе този отбор до бронзовите медали в Суперлигата. После бе старши треньор на „Левски“, но през април тази година се раздели с клуба по взаимно съгласие.   
А мъжкият тим на „Дунав“ изстрада изключително тежък последен сезон с на практика никакво финансиране. Много рехавият въобще като бройка състав успя все пак да завърши първенството на Висшата лига, а всички момчета играха, както се казва, за чест, слава и клубната емблема. Чест прави на играещия старши треньор Красимир Миронов, че успя някак си да мотивира обезсърчените състезатели.
Междувременно „Утро“ научи, че 15-годишният ученик от Гимназията по икономика Симеон Добрев ще бъде повикан в националния отбор за волейболисти до 16 години. Според специалистите Симеон е играч с невероятно бъдеще.