Пътят, който води към манастира „Света Марина“ край Сяново, се нуждае от спешен ремонт, за да не остава светата обител трудно достъпна и откъсната от света. На практика през есенно-зимния период до манастира може да се стигне само пеша по черен път. Отсечката, която трябва да се ремонтира, е 1000 метра, като до момента са правени многократни опити тя да бъде включена в по-мащабен проект за развитие на селските райони, но без резултат. Наред с това в манастира е нужно да бъдат монтирани допълнителни соларни панели към системата за електричество, за да може да има ток постоянно. Светата обител не е включена към постоянна мрежа, тъй като е извън регулационния план за градоустройство. Средства са необходими и за довършването на самата сграда, като благодарение на дарители и добротворци през последните 25 години изграждането на нови помещения не е спирало. 
За осма поредна година в Сяновския манастир ще се проведе православен летен лагер с участието на свещеници и енориаши от цялата страна. Християни от различни енории в страната, родители и техните деца ще могат да обменят опит помежду си, като участват ежедневно в богослужението и помагат за благоустрояването на манастира. Те ще помогнат и в ремонтните дейности за подобряване на битовите условия и доизграждане на външни и вътрешни помещения. 
 А всеки, който иска да помогне със средства за доизграждането на Сяновския манастир „Света Марина“, може да го направи с дарение по следната сметка: 
Банка Си Банк, клон Русе  
BG92BUIB98881046625300
BIC: BUIBBGSF