След две години и половина управление от последното му назначение през 2014 година и със записано в професионалната му биография уникално постижение за заемане на поста областен управител по времето на трима премиери и пет правителства, днес Стефко Бурджиев напуска областната управа. На негово място в кабинета очаквано влиза областният координатор на ВМРО Галин Григоров. Макар и с известно забавяне, прогнозата на „Утро“ от април кой ще заеме ръководния пост вече е факт, след като вчера Министерски съвет излезе с решение за назначаване на новия областен управител. Това всъщност е една от последните смени на областни управители от третото правителство на Бойко Борисов.    

Какви ще са приоритите и най-неотложните задачи, с които ще се захване Галин Григоров, ще стане ясно днес след официалното му встъпване в длъжност. При заемането на ръководния пост той ще освободи мястото си на общински съветник и ще бъде заменен от следващия в листата Валери Матеев. 
48-годишният Галин Григоров е магистър по мениджмънт на търговската дейност от Стопанската академия в Свищов, в момента работи като експерт „Финансови и стопански операции“ в частна фирма.
Тръгвам си със смесени чувства. Изпитвам известно удовлетворение от освобождаването, тъй като човек има нужда от малко почивка. В същото време обаче не съм доволен от това, че няма да довърша започнатите неща, сред които значимите проекти за градската железница, естакадата на Дунав мост. С изключително удоволствие ще ги предам на новия областен управител и ще се надявам да продължи всичко започнато, каза за „Утро“ Стефко Бурджиев.