Григор Димитров победи категорично с 6:3, 6:4, 7:5 Томи Робредо и достигна до трети кръг на турнира от Големия шлем - "Ролан Гарос". Българинът се нуждаеше от 2 часа и 16 минути, за да отвее испанеца, който е традиционно неудобен за него. До момента двамата имаха четири срещи, а три от тях завършваха с успех за Робредо.

В двубоя днес Гришо не допусна нито един пробив, сервисът му бе силен и точен, а агресивният му стил и желание бързо да завършва разиграванията не оставиха шансове на испанеца.

Последните три години Григор Димитров отпадаше в първи кръг на "Ролан Гарос", но в това издание се представя на висота до момента и достигна до трети кръг. Там ще се изправи срещу победителя от двубоя между испанеца Пабло Карено-Буста, който е 21-и в света, и японеца Таро Даниел (102-и в света).

Първи сет

Григор Димитров започна добре със стабилен сервис и спечели подаването си - 1:0. Българинът стигна до два брейкбола при версива на Робредо, но испанецът успя умело да ги спаси и да изравни 1:1. С агресивна игра и добър сервис Григор отново взема предимство, а Робредо не успява да се справи с отличния му начален удар - 2:1.

Първата ни ракета поведе 40-30, като първоначално подходи пасивно, подлъгвайки се по играта на Робредо, което доведе и до грешка от бекхенд по правата – дюс. Българинът си заслужи нов брейкбол, на който ударът на Робредо закачи филето и излезе - 3:1 за хасковлията.
Двамата си размениха по един безпроблеме сервис гейм, за да се стигне до 4:2 в полза на Димитров. Българинът поведе бързо с 5:2, след като отново отличният му сервис бе неузнаваем за Робредо.

Испанецът взе бързо своето подаване, в което Гришо си даде малко почивка, а при последвалия си сервис българинът бе безапелационен - 6:3 и 1:0!

Втори сет

Робредо сервира в началото на сета, а Гришо стигна до дюс след отлични контраатаки. Испанецът взе предимство, а на геймбола Димитров опита красив дроп шот, който обаче бе с малко в аут - 0:1. Българинът изравни с бърз сервис гейм - 1:1.

Робредо стори същото и отново излезе напред в резултата, а бе близо и до пробив. Гришо не тръгна добре при подаването си, а впоследстиве се стигна до дюс. Испанецът получи възможбност за пробив, но Димитров запази спокойствие и неутрализира. В крайна сметка българинът успя и изравни - 2:2.

Григор дръпна 40-0, като на първия брейкбол Робредо го затисна с дълбоки форхенди по обратния диагонал и го принуди да сбърка бекхенд. В следващото разиграване обаче първата ни ракета извади невъзможни топки, за да пласира накрая хубав удар от дъното на корта - пробив и 3:2 в полза на Григор.

Двамата отново показаха добър сервис и взегха подаванията си, за да се стигне до 4:3 в полза на българския тенисист.

Димитров взе бързо подаването си, след което опита да стигне до пробив, два пъти излезе напред при сервиса на испанеца, но в крайна сметка Робредо успя и остана в сета - 5:4 за Григор и сервис за българина.

Българският тенисист е отново безупречен при подаването си, взе гейма на 15 и поведе с 2:0 сета след 6:4!

Трети сет

Робредо започна с успешен сервис гейм, какъвто бе повторен и от Гришо - 1:1. Григор затисна испанеца с дълбок ретур в краката, носейки си два последователни брейкбола. Робредо саси първата възможност,а при втората Гришо прат бекхенд в аут 1:2. Българинът е отново силен на сервис и набързо прави 2:2.

Робредо дръпна 40-0. При 40-15 Томи вкара хубав сервис, а после посрещна блок ретура на нашия с дълбок форхенд по диагонала, след който Димитров прати бекхенд в мрежата - 2:3.
Григор Димитров се справи с настоятелния Робредо при своето подаване и стигна до ново изравняване - 3:3.

Испанецът дава всичко от себе си, за да остане в мача и е безупречен на сервис. Същото обаче прави и Димитров. Резултатът стига до 5:5.

В този момент при сервис на Робредо, Димитров показа невероятен форхенд и два пъти прати топката на линията. В крайна сметка българинът успя да пробие и да стигне до 6:5 и сервира за мача.

Хасковлията стигна до два мачбола и още при първия успя! 7:5 и 3-0 сета!