В тениса е пълно с лесбийки. Твърдението е на австралийската легенда Маргарет Корт - 24-кратна шампионка в турнири от Големия шлем и настоящ християнски пастор, известна с острите си хомофобски изказвания.

74-годишната бивша тенисистка предизвика скандал със заканата си, че повече няма да лети с авиокомпанията Qantas, която активно подкрепя еднополовите бракове.

"По време на състезателната ми кариера имаше само няколко лесбийки. Те обаче водеха младите момичета на партита. Ние искаме да помогнем на днешните момичета, не сме против хората", коментира Корт пред австралийско радио с религиозна насоченост.

Думите й бяха приети на нож от много бивши и настоящи тенисистки. Мартина Навратилова и Били Джийн Кинг призоваха корта в Мелбърн, който носи името на Маргарет Корт от 2003 г., да бъде прекръстен. На същата позиция е и бившата №1 в ранглистата Саманта Стоусър. Лидерът при мъжете Анди Мъри изрази надежда проблемът да бъде туширан преди следващото издание на Откритото първенство на Австралия в началото на 2018 г.