Първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата и останалите активи на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Победител в процедурата, която се проведе в Кърджали нормално и при засилени мерки за сигурност, е фирмата "Ред Енимълс" с представител Иван Велчев-Кюстендлеца. Компанията е приближена до самия клуб. 

Офертата е на стойност около 8 млн. лв - близо 5 пъти над първоначалната цена от около 1,6 млн. лв. Другият играч в търга чрез три фирми бе аматьорският ЦСКА 1948. Неговият представител Никола Газдов призна поражението, но се усъмни дали сумата ще бъде изплатена коректно. Той отказа да коментира откъде аматьорският клуб е осигурил пари за участие в търга. 

"От днес нататък става ясно едно - феновете дойдоха и защитиха това, което обичат. Зарязаха работа и семейства, плачат като малки деца. Поклон! По отношение на търга - тези палячовци от "Лудогорец 1948" участват с фирми и със стъпки през около 200 000 лв. Най-високата е около 3 млн. лв. Сега синдик Дора Милева трябва да разпредели къде отиват парите, процесът не е никак елементарен. И чак тогава парите се доплащат", коментира административният директор на ЦСКА Милко Георгиев. 

Според него срокът за плащане е 4-5 месеца. "Войната не е приключила. Очаквам следващия номер срещу нас. И днес е станала една простотия, която не искам да коментирам. Започват с глупостите... Тези хора няма да ни оставят на мира. Най-добре е да не играем футбол догодина, нека прекръстят всички отбори на "Лудогорец".

"Защо миналото лято, когато предложиха акциите на ЦСКА на Кирил Домусчиев, той не ги взе?", попита Георгиев. "Постараха се тази година да похарчим над 10 млн. лв. бюджет, за да не участваме в Европа. С манипулациите в Изпълкома на БФС не можехме да очакваме реална подкрепа. Имаме определени съмнения в кореспонденцията, която е водена с УЕФА по случая. Ще видим дали ще обжалваме".

"Убеден съм, че всичко това се дирижира от Разград - форматът на първенството, подизпълнителите, решенията на БФС. Директно казвам - БФС се ръководи от Разград." 

"Надявам се процедурата за базите да мине нормално и че държавата ще подходи отговорно, без да позволява манипулации. Ако участваш с открити намерения, идваш с един човек. А те идват с три фирми. Кое е почтеното в това?"

"Не очаквах такава подкрепа от феновете. Те одобряват пътя въпреки изваждането от Европа - изграждане на база и на силен отбор. Момчетата си имат договори, ще се промени единствено подготовката. Онези палячовци от Североизточна България повече няма да ги коментирам." 

"За да се нарича някой ЦСКА, това определя публиката. Нито емблеми, нито марки, нито други глупости. Само обичта на хората. Нашият клуб има трима собственици, не е само Гриша Ганчев. И всички те застават с лицата си", подчерта Милко Георгиев.

Въпреки опасенията от нови безредици - както при първия опит за провеждане на търга на 30 март на стадион "Българска армия" - всичко мина спокойно. Феновете на ЦСКА бяха посрещнати от пропускателни пунктове още на входа на града, а след това около 200 от тях пяха и скандираха в специално обособена зона, отдалечена на сериозна дистанция от арената на събитията - жилищен блок "Бузлуджа". За реда се грижеха солиден брой полицаи и жандармерия.