Много ласкави думи за Григор Димитров изказа бившият №1 в света и настоящ тенис анализатор Матс Виландер. В своя анализ за играта на българина в мача му срещу Стефан Робер, Виландер сподели, че твърдо вярва в това, че Димитров ще спечели титла от Големия шлем, а и нещо повече - според него тенисът има нужда това да се случи заради атрактивната игра на Григор.

Шведът подчерта и някои от положителните промени в играта на Димитров: "Става въпрос да опрости играта си. Винаги съм считал, че Григор понякога играе дефанзивно, понякога офанзивно, не може да е последователен. Сега има много по-ясна идея какво иска да направи на корта. Иска да играе максимално често на форхенд, да диктува точките, да играе спокойно, може би това значи да си изчисти главата. Може да става дума и за неща извън корта."

А какви са шансовете му да спечели титла от Големия шлем: "Мисля, че е близо. Вярвам в това. Сигурен съм. Големият проблем за него са Рафаел Надал, Новак Джокович, Мъри ще остане. Може би и Федерер. Без тях Димитрояв е на едно ниво с Тийм, клеят е най-лошата ми настилка." 

"Той трябва да спечели титла от Шлема. Тенисът има нужда от Григор като шампион, от време на време се поддава на напрежението, но това се случва, той опитва истински да спечели и е приятен, атрактивен за наблюдаване", допълни Виландер.