Най-успешната българска тенисистка в последните няколко години Цветана Пиронкова сподели, че очаква да види хубав тенис по време на турнира Sofia Open, който ще се състои тази седмица в Арена "Армеец". Тя също ще присъства на част от мачовете.

"Липсва ми тенисът, след като толкова години съм се занимавала с това. Сега малко ще имам досег с него покрай този турнир. Не бързам да се връщам, детето ми е още малко. На 10 месеца е. Слава Богу вече спим, имаше безсънни нощи, но отмина. Двете баби много помагат.

"План не съм правила още кога да се върна. Много неща има, с които да се съобразя. Ще видим как ще се развият нещата. Мога да не бързам. Женската тенис асоциация е помислила за това. Имам майчинство. Имам още две години. Допреди трябваше да се върнеш до година след раждането. Това е кратък период. Сега имаш време," разкри Пиронкова пред "Нова телевизия".

Пиронкова също така сподели, че с голям интерес очаква представянето на своя съгражданин от Пловдив Димитър Кузманов. "Ще подкрепям българите. Много се вълнувам за Мико Кузманов. Ние сме от един клуб. Приятели сме“, каза още Цвети.

"Най-важното е, че децата виждат любимите си тенисисти и се запалват по играта," отчете Пиронкова.