Русенският клуб „Юнак“ стана отборен шампион на държавното лично първенство по свободна борба за момчета. Първенците на треньора Валентин Ангелов бяха наградени в зала „Дунав“ от кмета Пламен Стоилов. На церемонията присъстваха почетният председател на федерацията Валентин Йорданов, генералният секратар на федерацията Валентин Райчев, заслужилият треньор Георги Ачев и др.
Безспорният талант Християн Стефанов спечели златния медал в категория до 66 килограма. „Юнакът“ мина като ураган през всичките си съперници, а на финала не остави никакви шансове на Денис Желев от „Илия Павлов“ /Велико Търново/ - технически туш! Християн заслужи приза за най-резултатен състезател.
Светлозар Бенев стана вицешампион на 53 килограма. На финала той се бори смело, но попрегоря леко срещу Никола Нейчев от „Димитровград“. Така се получи и в схватката на Дейвид Димитров, който пък отстъпи на 73 килограма срещу Кирил Пърцев от ЦСКА и също се класира на второ място. Нурай Йосифов завоюва бронз на плюс 85 килограма. 
„Видях доста перспективни деца. Българската борба има потенциал“, коментира пред „Утро“ Георги Ачев.