Кметицата на БСП унищожи рок явлението Каварна, една от най-хубавите инициативи, която превърна градчето в рок столица на България, а и събираше като магнит стотици прочути по цял свят музиканти. Нищо, което да не е в традицията на червените.

За пръв път от 2006-та година насам рок фестивал в Каварна няма да има. Краят оповести официално червената кметицата Нина Ставрева, която просто не планирала тази година рок събития в града. Простичко, по ленински.

От пресцентъра на община Каварна делово потвърдили, че тази година рок концерти в града няма да има, а скоро Нина Ставрева ще излезе и с изявление по темата. Много ни е притрябвало.

Бившия кмет на града, създал традицията на фестивала - Цонко Цонев, известен като Кметъла, написа в личния си Фейсбук профил:

"Снощи другарката Ставрева официално обяви пред каварненската кабелна телевизия, че рок фест няма да има. Това изявление идва след многомесечни лъжи, но истината излезе наяве. В последното си интервю през април за в-к "Труд" тя заяви, че в началото на май ще се обявят датите и групите.

Само напомням, че при встъпването си в длъжност и много пъти след това тази госпожа /другарка/ все заявяваше, че ще запази всичко изградено досега и ще надгражда.
Това е поредното доказателство за дълбоко неморалната същност на настоящото каварненско управление. След "убийството" на дългогодишния фест /11 години/ светлината в тунела е в това, че по други места в България рокаджиите ще имат възможност да слушат и гледат любимите си световни рок идоли.

R.I.P. Kavarna rock fest".

 Plovdiv24.bg