На скандалната цена от 80 стотинки за 1 квадратен метър земя кметицата на Гърмен Минка Капитанова пробва предизборно да продаде 3 парцела в архитектурния резерват Ковачевица, пише "Струма". В момента в уникалното село 1 кв.м земя се продава за 110 лева. Парцелите частна общинска собственост се намират в местността Горно ливаде.Единият е с площ от 1,267 дка, за който е определена цена от 1014 лв., другият е 4,266 дка с оценка 3413лв., а най-големият е с площ 12,481 дка се предлага за продан срещу 9985 лв.

Г-ца Капитанова е форсирала предложението  да се открие процедура за продажбата на 3-те парцела за сесията в понеделник, която е последна преди лятната ваканция на съветниците. Според докладната записка, с която мотивира продажбата, "има проявен обществен интерес за закупуването на парцелите". От докладна става ясно, че лицензиран оценител е определил цената.

Вчера, когато дневният ред на юлската сесия бе разпратен на съветниците, предложената от Капитанова цена в архитектурния резерват ги втрещи. Докато беше заместник-кмет на Ахмед Башев, Капитанова продаде на част от ромите в кв. "Кремиковци" терени, оценявайки ги на 1,20 лв квадратния метър, като обясняваше, че те са бедни и не може да им търсим повече, сегашната цена на земята в Ковачевица обаче бие всякакви рекорди, по-добре направо да я подарим на кандидат-купувачите, коментираха гневно съветници.