Музикален, цветен и танцуващ ден, изпълнен с много положителни емоции и награди, ще подари общината на всички деца за 1 юни. Празничната, разнообразна и наситена програма ще започне в 11 часа с концерт пред Доходното здание на децата от общинския детски център за култура и изкуство на тема „При нас е весело“. На него ще се изявят детски формации, ще има забавни игри, детска дискотека и много награди. 
През целия ден, от 10 до 20 часа, до Вазата в Парка на младежта малчуганите ще могат да разглеждат специализиран пожарен автомобил за гасене с вода и пяна. Те ще могат да видят как се действа по време на пожар, както и да пускат сирените и клаксоните. 
Програмата ще продължи с шоу-спектакъла „В света на щастието“, в който ще се включат 30 приказни герои, а водеща ще е принцеса Попи от филмчето „Тролчета“. Той ще започне в 18 часа до Вазата, като в него ще участват таланти от Детския център, клуб по спортни танци „Настроение“, вокална група „Приста“ и състав за детски народни танци, ще има и детска дискотека. Предвидено е специално време и място за снимки на децата с най-новите герои на Дисни - Калинката и Черният котарак, Смърфовете, Понитата, както и традиционните герои Елза и Анна, Пепеляшка и принца, Муан, Покахонтас, смелата Ваяна, Рапунцел и други.
Празничният ден ще приключи с детската оперета „Ани в царството на цветята“, която за първи път ще излезе на открито и ще бъде представена от 20 часа пред общината. Спектакълът е написан специално за русенската детска опера и се изпълнява само за русенските деца.