Продължават проверките, започнали на 24 май,  по сигнали за неприятни миризми, съобщиха от РИОСВ. Както „Утро“ писа, на 23 май от 20.00 до 22.00 ч. са постъпили 17 сигнала от жители нa кварталите „Родина“, „Здравец“ и „Ялта“. Хората са се оплакали, че силно им мирише на изгорял бакелит, пластмаса и различни химикали. 
 Дежурни екипи от екоинспекцията вече са обходили районите и са усетили миризма на изгорели гуми и кабели в „Здравец“. Там са открили огнища, в които нерегламентирано са изгаряни пластмасови отпадъци. Това е ставало около гаражи в квартала, както и в местността Пухлево дере. 
Справката от автоматичните измервателни станции пък сочи, че вечерта на 23 май посоката на вятъра е била изток-югоизток. За успокоение на русенци, няма превишения на замърсителите. 
От РИОСВ са категорични, че ще поискат от общината съвместни дежурства след работно време около промишлените зони на града. 
Екоинспекцията има още една идея - ще предложи станцията за качество на атмосферния въздух от Канев център да бъде преместена в Източната промишлена зона на Русе.   У