Известният български режисьор Теди Москов направи бляскаво завръщане на театралната сцена с постановка не другаде, а именно в русенския драматичен театър. При огромен успех премина точно на 24 май вечерта премиерата на „Редки тъпанари“ с участието на столични и русенски актьори. Сценичният вариант на италианската кинолента „Неизвестни извършители“ е написан от Теди Москов и Симеон Шварц, като и режисьорът, и сценаристът гледаха спектакъла от залата. Репликите и отличната игра на актьорите предизвикваха спонтанни ръкопляскания по време на спектакъла. Накрая публиката изпрати с възторжени бурни аплодисменти Мая Новоселска, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Явор Бахаров, Робърт Янакиев, Йосиф Шамли, Александър Сано, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров. 
Завръщането на Теди Москов към театъра става точно две години след неговото заявление, че „е дотук“, че се отказва да режисира театър. Това той заяви, когато получи наградата „Аскеер“ за своята постановка „Каквато ти ме искаш“ в Народния театър. „Театърът, който правех, беше атентати срещу скуката и лишаване от следобедната дрямка на българското изкуство. Сега това вече не е нужно“, каза тогава пред журналисти Москов. 
За радост на публиката, той очевидно отново е провокиран да торпилира скуката. А за радост на русенци това започва от Русе.