Д-р Елена Дачева е новият управител на „Център по дентална медицина 1 - Русе“. Тя ще получава заплата в размер на 340% от отчетната средна месечна брутна работна заплата за лечебното заведение. Това решиха общинските съветници на вчерашната сесия, а преди да се стигне до гласуването на точката, темата предизвика разгорещена дискусия сред съветниците. Повод за това стана предложението от групата общински съветници „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ да се проведе конкурс за избор на управител на 11 септември, а дотогава поста да заеме д-р Дачева. След проведената 10-минутна почивка и консултации предложението не получи подкрепа от съветниците.
Бедрос Пехливанян от ГЕРБ обясни отрицателния си вот, като посочи, че при удължаване на процедурата за избор на управител ще възникнат проблеми за дружеството, както и че едва ли някой ще се съгласи да бъде управител за толкова кратко време. 
Нина Крушева от „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ отбеляза, че умишлено гласува отрицателно, за да има възможност да говори, тъй като според нея темата не е дискутирана достатъчно. Тя отбеляза, че не харесва платформата за управление на д-р Дачева и обърна специално внимание на хигиената. 
Обидно е, че имаме дентален център, който изглежда в този вид. Лечебното заведение не отговаря на хигиенни и други стандарти, а в програмата не е записано нищо друго, освен че ще се направи козметичен ремонт. Центърът се държи в ролята на рентиер. Не е нормално 1/3 от приходите да влизат от наем, а да не се поддържа хигиената и чистотата на сградата, коментира Крушева. 
Д-р Елена Дачева ще замени начело на Стоматологията д-р Цветанка Доганова, която депозира писмо до кмета Пламен Стоилов за предсрочно прекратяване на мандата й като управител поради навършване на пенсионна възраст.