Григор Димитров вече е в Париж и още преди първата си тренировка се засече с приятелка.

Най-добрият български тенисист пристигна на корт “Сюзан Ленглен” в комплекса, където в неделя започват мачовете в основните схеми на “Ролан Гарос”, втори турнир от “Големият шлем” за сезона. По график преди Димитров бе заниманието на Йожени Бушар. На тръгване канадката не пропусна възможността да си поговори с таланта от Хасково.

За отношенията между Димитров и Бушар се заговори, след като двамата играха тенис на специална платформа в Тихия океан за реклама на турнира в Акапулко. Тогава дори се появиха слухове, че двамата са по-близки от обикновеното за колеги в професионалната верига. В момента приятелка на нашия тенисист е Никол Шерцингер, която е в САЩ заради ангажиментите си към различни музикални формати.

Участието на Йожени в откритото на Франция засега е под въпрос заради контузия на глезена и решение вероятно ще бъде взето в събота.

Григор тренира с представителя на домакините Ришар Гаске и не пропусна да поздрави българските си фенове по случай 24 май.

Бившият спортист №1 на страната ни ще научи първия си съперник в петък, когато се тегли жребият. В основната схема при жените ще играе Цветана Пиронкова, която е в серия от 7 поредни загуби.

Една от целите на Димитров и през този сезон е да си осигури участие на “Мастърс”. От АТП обявиха официално, че турнирът на осемте най-добри през сезона ще остане в Лондон до 2020 г. Шампионатът в зала О2 обаче ще бъде с нов спонсор - японската компания Nitto Denko, която ще замени Barclays. Британската столица е домакин на “Мастърс” от 2008 г.

В последната класация с точки само от началото на сезона, която ще определи участниците в Лондон, Димитров отстъпи с две места и е 8-и.

Участието на българките в квалификациите на “Ролан Гарос” приключи, след като Елица Костова загуби 6:2, 4:6, 5:7 от Су Жон Жан (Кор) във втория кръг.