Пет осъждани бандити поеха към затвора за кражби в изпитателните срокове след постановени срещу тях условни присъди
30-годишният Р.В. влиза за една година зад решетките за кражба на мобилен телефон и пари от гостилница „Ванеса“ на бул.“Скобелев“. Кражбата е извършена на 14 май през нощта чрез отключване на входната врата. На сутринта в понеделник персоналът намерил вратата отворена, а от бара липсвали 65 лева от оборота и GSM „Нокиа 52“. След издирване и изглеждане на записи от камерите наоколо крадецът е установен. Р.В. бе вкаран за 72 часа в ареста. Тъй като обаче много добре знае какво го очаква, защото е извършил кражбата в условията на изтърпяване на предно условно наказание, той побързал да се споразумее с прокуратурата за 12 месеца затвор при строг режим и в петък състав на Районния съд одобри споразумението.
Същата съдба сполетя и друг осъждан от Юделник. На 10 май Б.С. задигнал пръскачка за лозе от дома на съселянка, но още на следващия ден бил уличен в кражбата и ще лежи 5 месеца при строг режим.
В петък още трима рецидивисти поеха към затвора. В периода 14-18 август миналата година Д.А. задигнал енергоспестяващи лампи от магазин „Практис“, но на изхода бил заловен от охраната. За кражбата съдът постанови 6 месеца затвор при общ режим.
На 16 декември пък М.И. и П.М. от Ветово задигнали перфоратор „WURTH“ и 15 метра удължител от Кошарна, но на следващия ден били арестувани и върнали крадените вещи. Двамата крадци се връщат в затвора за съответно пет и осем месеца при общ режим.