Баща и син застанаха на подсъдимата скамейка за кражба на стойност 6847 лева и за лъжесвидетелстване. Районният съд наложи ефективно наказание на сина К.К. от 4 години затвор за дръзка кражба от магазин в началото на октомври 2014 година. На бащата, бивш служител на МВР, който се опитал да заблуди разследващите и да прикрие сина си, съдът наложи глоба от 4000 лева. След като присъдата бе обжалвана, Окръжният съд спаси сина от затвор, като измени присъдата му в условна. Така К.К. получи наказание от 3 години затвор, отложено за изпитателен срок от 5 години.
24-годишният студент К.К. работел от април 2014 година в магазин и знаел, че обектът се охранява със СОТ, знаел, че има охранителни камери, както и че в дъното на търговското помещение има шкаф, в който се съхранявали оборотните пари. През септември решил да ги открадне.
Излязъл в платен отпуск от 25 септември до 8 октомври 2014 година. За да не бъде разпознат от камерите за наблюдение, той си купил перука, която му била доставена по куриер. Незнайно как разбрал и ПИН-кода от алармата на СОТ-системата. 
На 2 октомври вечерта колежките му приключили работата в магазина, задействали СОТ-а и заключили вратата на магазина отвън.
Около 21.30 К.К. се появил пред магазина и отключил вратата с шперц. Бил облечен с пола, обут с обувки с високи токчета, а на главата си имал перука с дълга коса. Действията на „дамата“ били засечени от охранителната камера. Щом влязъл в магазина студентът деактивирал алармата и директно се насочил към шкафа, където били оборотните пари. Взел описаната от колежките сума в размер на 4072 лева в банкноти и стотинки в полиетиленови торбички, както и ваучери на „Интерлев“ на стойност 2775 лева. След това „крадлата“ активирала СОТ-системата, напуснала магазина и го заключила. Всичко това било записано от охранителната камера.
Още същата вечер К.К. се обадил по телефона на колежката си Д.И. и без конкретна причина, докато си говорили, й казал, че в момента пътува извън Русе.
На следващия ден кражбата била разкрита и полицаите започнали работа по издирване на крадеца, започнали и разпити, което притеснило студента. За да не бъде разкрит, решил да си създаде здраво алиби и се обадил на свой познат, като го помолил, ако го разпитват за кражбата, да каже, че той е разбрал за обира, когато ходил до магазина и видял полицията там. За да подсигури алибито си, К.К. привлякъл и баща си К.Р. Двамата се свързали със Б.М. и го уговорили при разпит пред разследващ полицай да излъже, че в деня на обира е видял бащата и сина на улицата и двамата отивали към бабата на К.К., за да правят ремонт. След това бащата и синът се обадили на друг техен познат и го уговорили да каже на полицаите, че самият той бил разбрал за кражбата от магазина, дочувайки възрастни жени да коментират това в кварталната аптека. И така още няколко техни познати били инструктирани какво да говорят пред разследващите.
В началото на декември 2014 година К.К. се свързал с доставчика на перуката, за да провери как е регистрирана пратката и дали е отразено съдържанието й. По-късно в телефонен разговор с баща си споделил идеята си да лансира пред разследващите полицаи защитна версия, като излъже, че перуката е поръчана от негова приятелка, с която няма връзка, тъй като тя е извън страната. Надявал се, че тя не може да бъде открита в чужбина.
Седмица по-късно, К.К. бил извикан на разпит в полицията. Обадил се на баща си по телефона и му казал да изнесе от дома му и от колата му дамските обувки, компютри, крадените торбички с монети. Наредил му да ги скрие така, че да не бъдат открити от полицията.
В хода на разследването станало ясно кой е извършителят на престъплението, въпреки отчаяните опити на сина и бащата да го прикрият.
Решението на Окръжния съд е окончателно.