Плащането на резервираната онлайн ваканция може да се окаже на по-висока цена от очакваната, предупреждава българският офис на мрежата от Европейски потребителски центрове ECC-Net. 
Разликите в цените между резервацията и финалното плащане се получава най-вече при въздушния транспорт. В повечето случаи причините за надбавките са свързани с такси за управление, за плащане с кредитна карта и за чекиране на пътниците.
От ECC-Net - България съветват хората да проверяват дали резервацията включва всички такси, допълнителни услуги и необходимите застраховки, както и да принтират, направената вече онлайн резервация. 
Предварително отбелязаните с отметка полета са забранени в ЕС, допълват от ECC-Net - България.
Преди да натиснете бутона „резервирай сега“, проверете данните на екрана много прецизно. Не забравяйте, че резервацията ви може да е обвързваща, дори ако не е необходимо да въвеждате данни за кредитната си карта или банкови сметки, преди да натиснете бутона. Ако цената, която се показва на екрана непосредствено преди бутона „резервирай сега“, е по-висока от очакваното (например поради такса за някаква услуга), можете да я приемете и да резервирате, но и да спрете процеса на резервиране. Подсигурете се. В случай на проблем, скрийншот и снимки могат да докажат, че Вашето искане е основателно, съветват от ECC-Net.