Русенският производител на локомотиви „Експрес Сервиз“ се присъединява към „Булмаркет ДМ“ за спонсорирането на международното изложение по жп моделизъм, което започва утре в Канев Център. Освен подкрепа за форума, фирмата ще отвори и своите врати за участниците, за да видят те как се правят локомотиви, но в мащаб 1:1.
Както „Утро“ писа, изложението ще продължи от днес до неделя, като над 100 ентусиасти ще демонстрират макети на локомотиви, влакове, железен път и красиви ландшафти, над които са работили цяла година. Входът е свободен. Русенската компания „Булмаркет“ - първият частен жп превозвач у нас, която миналата година се ангажира да помага и занапред на жп моделистите, отново е съорганизатор и главен спонсор на събитието.
Във второто русенско издание на изложението трасетата в Канев център ще са в два мащаба - мащаб НО (1:87) - 80 метра в двойно трасе, и мащаб ТТ (1:120) -100 метра. Трасетата са с около 30% по-дълги от миналата година, което предполага и нови интересни макети.
Новост е, че тази година в мащаб ТТ е включено и ръчно изработено трасе на теснолинейка - нещо, което се вижда изключително рядко.