При опит да се прехвърлят в България са заловени четирима турски граждани, за които има заповед за задържането им и са били издирвани.

Тримата са полицейски комисари, уволнени от работа заради подозрения за връзки с организацията ФЕТО на проповедника Фетхуллах Гюлен, четвъртият е студент, уличен в считаната за терористична кюрдска партия ПКК. Според съобщението на властите в Одрин студентът /на 24 г./ е бил ангажиран с нелегалното прехвърляне на бившите полицейски служители /по на 29 г./ в България.

Групата е заловена в землището на село Йеникадън, което е зона под военна забрана и се намира до самата граница. При разпитите в командването на одринската жандармерия е станало ясно, че студентът е работил като кореспондент на закритата с декрет по време на извънредното положение в страната информация агенция „Дичле“. Той е бил арестуван преди време заради пропаганда в полза на терористична организация, а днес е уличен в престъпен трафик на хора през границата. След разпитите четиримата бяха отведени с белезници в съда в Одрин, където разследването продължава.