„Параходство Българско речно плаване“ се раздели с още един от ветераните във флотилията си - моторен кораб „Васил Левски“. В съобщението на дружеството за продажбата цената не се посочва.
Това е втория кораб, който БРП продава от началото на годината. През януари превозвачът се раздели и с моторен кораб „Мадара“, като получената за него сума отново бе запазена в тайна. 
„Васил Левски“ бе един от най-старите плавателните съдове на БРП, построен още в далечната 1963 г. в Русе. 
Към 31 декември 2016 г. БРП притежаваше 20 линейни кораба, 3 самоходни товарни кораба, 2 маневрени, 2 спомагателни кораба, 1 пътнически кораб и една фериботна платформа. 
На 10 май е проведено и второто извънредно събрание на акционерите на БРП, което трябваше да довърши подмяната в състава на Надзорния съвет. Както „Утро“ писа, собствениците на превозвача се събраха вече веднъж на 24 март с идеята да бъде освободен Тодор Йотов, като на негово място бъде избран Огнян Костадинов. Комисията за финансов надзор обаче откри формално нарушение на правилата в структурирането на дневния ред, така че на 2 март акционерите на параходството гласуваха само за освобождаването на Тодор Йотов. За избора на Огнян Костадинов бе насрочено ново извънредно събрание на акционерите на 10 май, на което вече Огнян Костадинов е избран легитимно за член на НС.