Офанзивният халф на „Дунав“ Васил Шопов бе избран за футболист №1 на 32-ия кръг в Първа лига. Шопов изигра отличен мач срещу „Черно море“ във Варна /2:1/. Той бе в основата и на двата гола за своя отбор. 
„Шопов беше фантастичен. Малко българи играят с такова въображение. Чака го сериозно бъдеще“, каза пред „Утро“ бившият елитен рефер от Силистра Георги Нарлев, който бе съдийски наблюдател на този двубой. 
В 34-те си мача в елита дотук с екипа на „Дунав“ Васко е с 2354 минути игра и 6 гола.  
„Никой не ни е поставял като задължителна цел да играем в Лига Европа, но сме длъжни от позицията, в която се намираме, да преследваме тази възможност. Няма да се откажем до последно от борбата за четвъртото място“, заяви самият Шопов.
 „Остават ни два мача до края на първенството. Ако победим „Локомотив“ /Пд/ с 2:0 в следващия кръг, шансът за Европа ще е пред нас. Аз и моите съотборници не сме играли дори в европейски квалификации, но ако достигнем до турнира, ще е радост за всички и привържениците ни“, добави Шопов, като не пропусна да отбележи, че най-голямата победа на „Дунав“ е колективът.
 „Вероятно възниква допълнително напрежение, щом  не успяваме да се представим толкова добре у дома. Ако бяхме вкарали ранен гол срещу „Левски“, мачът можеше да се развие по друг начин. Може би този интерес към нас от феновете донякъде ни тежи“, е обяснението му за трите мача без победа на Градския стадион в Русе. 
А какви са намеренията му в близък план?
„Договорът ми с „Дунав“ е за още една година. Ако в клуба преценят, че е време да си тръгна или аз пожелая да се развивам, не мисля, че ще е проблем да отида в по-силен отбор“, завърши Шопов.