"Вече всеки трябва да се съобразява с нашия отбор и ние сме подготвени за всеки един двубой", обяви халфът на Дунав Русе Антон Огнянов, който днес бе награден за играч номер 1 на 6-ти кръг в традиционната анкета на Пресклуб България.

Огнянов събра 9 гласа, а на второ място е Ивайло Димитров от Славия с 4 гласа. Трети са Марселиньо/Лудогорец/ и Георги Андонов от Верея с по три гласа. Един глас има Васил Шопов, съотборникът на Огнянов, който откри резултата срещу „червените”. Огнянов смята, че успехите до момента на „драконите” се дължи на сплотения колектив и себераздаването на играчите във всеки един двубой. „За мен е чест да спечеля тази награда и искам да я посветя на целия отбор на Дунав. Като цяло има известна изненада в нашето представяне, но благодарение на колектива, мисля, че се представяме на високо ниво и това е защото нашият отбор се запази още от по-долните групи. Нямаме много нови играчи и всички са сработени. Като характер също са много добри момчетата, това помага за развитието на нашия отбор. Всички в групата са равностойни и всеки може да победи всеки. Само Лудогорец е класа над останалите, но няма да се плашим от тях и ще играем както срещу всеки друг“, каза той в Пресклуба днес.

„Не приемаме сравненията с Лестър, по-скоро е неуместно. В края на първенството ще си проличи дали те са верни. Мотивацията е на много високо ниво. Дано продължим с победите. Нашите цели са да останем в групата и да се представим на нужното ниво. Но вече всеки трябва да се съобразява с нашия отбор и ние сме подготвени за всеки един двубой”, добави той.

Огнянов е на мнение, че в Дунав се работи по-добре, отколкото когато е бил в Любимец:„Тук нещата са малко по-професионални. Първите два-три кръга там Веселин Великов беше треньор, после беше заменен по незнайни причини.” Очакването му е да се върнат на стадиона си за домакинските мачове следващата година, а предстоящия мач в Стара Загора нарече “специален” за него: „Берое играе силно като домакин, дано победим. Смятам, че имаме добри съдии, които свирят на добро ниво. На нашите мачове не е имало нещо, не сме били ощетени. Надявам се това да продължи”, каза още Огнянов.