Обновеният „Елегант Лейди“ на „Дунав турс“ ще хвърли котва в Русе в четвъртък на път от Пасау до делтата на Дунав със 113 туристи от Германия, Италия и Франция. Той ще бъде посрещнат от Биг Бенд Русе и главния изпълнителен директор на дружеството Катя Стоянова. За хората на борда е приготвено специално обедно меню с шопска салата, пълнени чушки и баница. 
„Успяхме да обновим кораба според последните изисквания на круизния пазар. В холандската корабостроителница „Ден Брейн“ поставиха френски прозорци на горната палуба, а всички останали кабини са с изцяло нова визия и обзавеждане. Инвестицията е голяма, но си заслужава, защото туристите вече искат освен добро обслужване и лукс. Работим с немския туроператур „Плантурс&Партнер“ ГмбХ, който чартира кораба и оттам дадоха много висока оценка на това, което сме направили. Факт е, че „Елегант Лейди“ е с най-голяма заетост и с най-дълга продължителност на навигационния сезон. Освен обичайната заетост от края на март до началото на ноември, маркетинговият отдел на компанията е договорил допълнителни 41 дни от края на ноември до началото на януари 2018 година за разходки“, каза Катя Стоянова.
И през този сезон сред гостите на корабите, спиращи на пристанището в Русе, се наблюдава голямо търсене на екскурзиите на брега. Традиционните пътувания до Иваново, Велико Търново и Белоградчик остават, но за обиколка на Русе е разработена нова програма, която освен центъра, включва и разходка по някои типични за града ни малки улички.
До края на сезона на понтона на „Дунав турс“ ще бъдат посрещнати 120 кораба с туристи от Германия и Англия.У