Австрийският парламент е започнал да се занимава със сделката с русенския „Дунав Мол“, съобщи Би Ай Тв. 
Както „Утро“ писа, търговският център, в чието построяване бяха инвестирани 15 млн. евро, бе купен от бившия политик от движение „Гергьовден“ Станимир Зашев за 1,663 млн. лева. Според някои коментари, цената излиза твърде ниска. При площ от 31 000 квадратни метра това прави 27 евро на квадрат, което изглежда смешно за търговски имот. В интерес на истината обаче, молът 5-6 години търси купувач, без към него да има кой знае какъв интерес. До този момент не се е появил и никой друг, който да каже, че е давал повече. И е трудно да си представим как „Дунав мол“ ще заработи по първоначалния проект като търговски център.
Самият Зашев пази пълно мълчание и няма никаква яснота какво ще прави с новата си собственост. Участници и анализатори на пазара са сигурни, че сградата няма да работи като търговски център. Единственият функциониращ мол в града е достатъчен, а местоположението на новата покупка на Станимир Зашев на входа на Дунав мост и в близост до ключови пътища я прави удобно място, на което да се съберат фирми за транспортни, логистични и митнически услуги.
Продавач на „Дунав мол“ бе „Хета асет резолюшън България“, която е собственост на австрийската държава. Тази фирма бе образувана след като кредиторът на търговския център - „Хипо Алпе Адриа Лизинг“, фалира и бе национализиран. Изпълнителният директор Волфганг Култерер беше арестуван и осъден за източването на близо 100 милиона евро от компанията. Така че интересът на австрийския парламент е разбираем - депутатите искат да се уверят дали наистина „Дунав мол“ е бил продаден на максимално възможната цена.