Управление на самолети и на състезателни автомобили - това е едно от многобройните забавления, които очакват децата по време на традиционното автомобилно изложение в Русе, организирано от Сдружение сервизи за качество в автомобилния ремонт /СКАР/. Управлението, разбира се, няма да бъде реално, а на специални тренажори, но това няма да го направи по-малко вълнуващо за бъдещите пилоти във въздуха и на състезателните писти.
От 2 до 4 юни автосалонът ще събере на паркинга пред „Метро“ представители на различни атомобилни марки, търговци на авточасти, аксесоари и консумативи, застрахователи и други свързани с бранша фирми. Освен че ще видят последните новости в света на автомобилите, посетителите ще могат и да тестват част от показаните коли, за да се убедят лично какви предимства носи развитието на технологиите.
А за да могат майките и татковците спокойно да се любуват на колите, за децата ще бъде обособена специална зона, в която на 3 юни, събота, малки моделисти от клуб „Приста“ ще демонстрират как се строят самолети и ракети и ще поканят публиката да направи собствен макет на самолет. Освен това в съботния ден ще има конкурс с награди на тема „Аз пътувам“, а всички ще получат вкусен подарък - сладолед, и ще могат да се включат в множество увлекателни игри.У