Година и четири месеца затвор, две години без книжка и 800 лева глоба - това наказание наложи вчера състав на Районния съд на 34-годишния тираджия от Перник, който във вторник бе заловен след гонка с 2.84 промила алкохол зад волана. Мярката за неотклонение на Радослав Райчов трябваше да бъде удължена на 72 часа, но той отказал да стои в ареста. Вместо това използвал законовата вратичка на бързата процедура, която му гарантира облекчена присъда и се споразумял с прокуратурата за размера на санкцията. В противен случай би трябвало да лежи 3 години.
На 16 май в 15.20 часа в полицията се получил сигнал за странно криволичещ по пътя от Бяла за Русе тир. Мотопатрул от Първо РУ вдигнал палката пред камиона преди хижа „Приста“, но шофьорът увеличил скоростта. След около километър беглецът бил принуден да спре, а дрегерът показал 2.84 промила.
Радослав Райчов отказал да подпише и да получи акта, не искал и да отиде в болницата за кръвна проба, след което е откаран в ареста с белезници. Справка показала, че той на два пъти е бил залавян зад волана с алкохол, за които има условни присъди. Третият път обаче стомната се счупи.