Двама шофьори отиват в затвора, реши Русенският районен съд. Единият бил спипан за пореден път зад волана без книжка, а другият бил мъртво пиян. 
М.Х. от Ветово бил осъждан и за други престъпления, но не спрял да нарушава закона - в случая за движение по пътищата. След като през април бил глобен от полицията, защото шофирал, без да има право, униформени го спипали още на 2 май да бръмчи по улиците на Ветово с „Фолксваген Голф“. Бързо бил изправен пред съда, който одобрил споразумението, сключено с прокуратурата. Наказанието е 5 месеца зад решетките при първоначален строг режим и 500 лева глоба. 
Малко по-леко се разминал М.М. Той отива в затвора за 1 година, но при първоначален общ режим. Глобата му е 500 лева, като на „колегата“ му. До наказанието се стигнало, след като на 20 декември миналата година бил хванат зад волана пиян по пътя Русе-Бяла, и то в изпитателния срок на друга присъда, издадена за същото престъпление. Кръвната проба показала 2,68 промила алкохол, което и предопределило близкото му бъдеще. 
По пътя между Ветово и Семерджиево пък пътните полицаи спипали още един нарушител - този път невръстен. Ученикът И.Р. не само че нямал книжка, но и също се оказал почерпен - с 1,33 промила алкохол в кръвта. И той сключил споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил. Наказанието му е 10 месеца пробация, като през тях трябва два пъти седмично да се подписва и да се среща с пробационен служител. Той ще получи и обществено порицание, което в неговия случай е залепване на присъдата на таблото за съобщения в СУ „Васил Левски“ във Ветово. 
По-леко в сравнение с останалите се разминал П.Ц., който е хванат с 2,49 промила алкохол в кръвта. Въпреки че и той в миналото бил клиент на правосъдната система, получил 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 2 години без право да сяда зад волана.