Д-р Елена Дачева ще замени начело на „Център по дентална медицина 1 - Русе“ ЕООД д-р Цветанка Доганова, която депозира писмо до кмета Пламен Стоилов за предсрочно прекратяване на мандата й като управител на Стоматологията, както е известен медицинския център, поради навършване на пенсионна възраст. 
Същевременно е постъпило и заявление за заемане на поста от друг известен стоматолог - д-р Елена Дачева Иванова. Нейният избор ще бъде гласуван на предстоящата общинска сесия на 25 май, а вчера д-р Дачева се представи пред общинската здравна комисия.
Съгласих се на тази стъпка след сериозен размисъл. Смятам, че денталният център е трудно предизвикателство, особено в момента. Центърът е нещо много хубаво, но има нужда от освежаване. Това означава увеличаване на специалистите и разнообразието от дейности там, за да бъде конкурентоспособен. Центърът си има разнообразието за акредитации за обучение на студенти и лекари по дентална медицина, лаборатория и пр. Сградата е поостаряла и трябва да се направи нещо за наемателите и увеличаване на активните наемателни площи за успешно издържане на сградата, посочи д-р Дачева, която трябва да представи в писмен вид платформата си за управление. 
В момента в здравното заведение работят 7 лекари, част от тях на пенсионна възраст, а огромна част от помещенията са дадени под наем.