Футболистите на „Дунав“ ще играят днес срещу „Черно море“ в Каварна мач с огромно значение за крайното класиране в първата шестица на елитната дивизия. Двата отбора делят четвъртата позиция с 46 точки, но дунавци са с гърди напред заради по-добрите си показатели в преките двубои. На пето място на точка след тях е отборът на „Локомотив“ /Пд/, който гостува на ЦСКА.
Балансът на „Дунав“ в трите мача дотук срещу „моряците“ са две победи и една загуба. На 27 август русенският тим разби черноморския вал на „Лудогорец Арена“ - 3:0 с голове на Антон Огнянов, Диян Димов и Мирослав Будинов. 
„Черно море“ се реваншира с 1:0 на 11 декември в Каварна - 1:0 с попадение на Александър Цветков. Този двубой ще се запомни обаче със скандалното съдийство на Станислав Ставров, спестил две дузпи във варненското наказателно поле за игра с ръка на Михаил Венков и фаул срещу Юлиан Ненов.
Последният сблъсък на 15 април завърши с победа на „Дунав“ от 1:0. Автор на гола бе Мирослав Будинов. 
Вчера сутринта русенските футболисти отпътуваха за Каварна. Към 18 часа те проведоха тренировка на стадиона в Каварна. 
„Отиваме да изиграем мач като всеки друг мач. Ако пред „Черно море“ стои задачата за победа на всяка цена, при нас не е точно така. Ще се борим за добър резултат, а той означава победа или реми“, коментира на тръгване пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Той обясни, че в групата е и Бранимир Костадинов, който бе сменен принудително заради контузия на мача срещу „Лудогорец“.
Новината от лагера на „Черно море“ е, че в състава му ще се завърнат крайните защитници Сукуп и Венков. И двамата бяха наказани заради картони.
Мачът днес ще започне в 17.30 часа и ще бъде ръководен от шуменския съдия Станислав Тодоров.