Новите зам. областни управители Свилен Иванов и Валентин Колев встъпиха официално в длъжност вчера, а областният управител Стефко Бурджиев ги посрещна и ги представи на екипа. Освен пожеланията да работят за благото на областта и нейните жители, Иванов и Колев получиха комплект химикалки, с които с удоволствие и замах да подписват стигащите до бюрата им документи. 
С промяна на политическата обстановка няма по-естествено нещо от това да се направи смяна на политическия кабинет в администрацията и част от тази промяна на този етап е смяната на зам.областните управители, каза Буржиев. В тази връзка той отбеляза, че разпределението на ресорите на Иванов и Колев ще е в ръцете на новия областен управител. Очаква се това да е Галин Григоров от ВМРО, чието назначение ще бъде обявено в сряда.
Наша основна задача е успешно да провеждаме политиката на новото правителство. Трябва да се обърне поглед към новата програма и да съдействаме за нейното изпълнение във всички региони. В Русе има основни приоритети, които трябва да се отстояват пред правителството и да могат да бъдат реализирани. Надявам се с новата позиция, която заемам, да бъда по-близо до региона, до хората и те да усещат работата, която върша за тях, каза Свилен Иванов. 
Неговият колега Валентин Колев допълни, че ще продължи да работи за това администрацията да е полезна на гражданите на региона.