Ремито от 2:2 между „Дунав“ и „Лудогорец“ в Русе продължава да се коментира надълго и нашироко. От дистанцията на шоуто в петък „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, откъде да почнем?
- Да поговорим първо за дузпата, която съдията Георги Кабаков не ни даде при 1:1. В събота вечерта гледах мача между „Лайпциг“ и „Байерн“. В него се получи напълно огледална ситуация. Топката бе спряна с ръка от много по-близко разстояние в сравнение с момента, когато Марселиньо игра като волейболист в наказателното поле на „Лудогорец“. Немският рефер въобще не се двоуми - веднага посочи бялата точка. Нашата дузпа си беше по-дузпа от германската, но Кабаков не я даде. След мача изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев тръгна да ме съветва, че не бивало да се вълнувам толкова много, тъй като вторият ни гол бил от засада. Когато го попитах дали имаше дузпа, той се съгласи - имало! Ами като има, да се даде, пък нататък не се знае в какво русло ще се развие мачът. Така е навсякъде.
- Какво отговори на Петричев?
- Казах му, че може да държи такъв тон на треньорите на „Верея“ или „Локо“ /Горна Оряховица/, но не и на старши треньора на „Дунав“.
- Беше странно - не че го одобрявам - но след някои спорни моменти видях дори невръстни деца възмутени, меко казано, от решенията на съдията.
- Мачовете срещу „Лудогорец“ са си странна история. Всеки знае какви са критериите към този отбор, какви са към другите. Примерът отпреди няколко дни с различното наказание на Светослав Дяков и Велковски от „Локо“ /Пд/ е показателен. Сгафилият по-тежко капитан на „Лудогорец“ Дяков бе наказан с лишаване на права за само един мач, а Велковски, който отнесе шамар при спряна игра - за 3.  
- Каква бе разликата в поведението на футболистите в предишния мач с ЦСКА?
- Срещу „червените“ играхме малко страхливо и ненужно затворено. Казахме си, че трябва да излезем от тази черупка и момчетата го направиха по много добър начин. Твърдя, че през първото полувреме „Дунав“ надигра тотално отбора на „Лудогорец“. При малко повече шанс щяхме да стигнем и до заслужена победа. За автогола накрая не мога да виня никого - и Будинов, и Милчев искаха да изчистят топката. Тя може би щеше да излезе в аут, но... 
- Колко един успех срещу „Лудогорец“ щеше да доближи дунавци до крайното четвърто място?
- На 50, 60, може би и повече проценти. Но да не се фиксираме върху тази четвърта позиция. Ще се борим до последно, пък каквото стане. Нали знаете, че дебютирахме в първенството с основната задача да се задържим в Първа лига. Нека да бързаме бавно и да не се поддаваме на крайни емоции. Каквото зависи от момчетата - убеден съм - те ще го напрввят. 
- Как ще се борите, след като стана ясно, че битката ще е неравнопоставена? „Лудогорец“ щял да довърши шампионата в мачовете срещу „Локо“ /Пд/ и „Черно море“ с юношите и младежите си, тъй като футболистите от южноамериканската колония щели да бъдат пуснати в предсрочна почивка.
- В „Лудогорец“ постъпиха по същия начин и през миналата година веднага след мача си с „Берое“.
- Да, но тогава форматът на елитната дивизия не бе с плейофи в първата шестица и резултатите не влияеха толкова на крайното класиране. 
- Така е, сега става дума за мачове на „Лудогорец“ с нашите преки съперници, където всяка точка е ценна. Не е правилно, но какво да направим - и да скачаме, и да не скачаме, няма да променим нищо. Разградският отбор ще играе на 24 май финален мач за купата на България с „Берое“, след което ще разпусне чужденците си. Надявам се, че българските им дубльори ще изиграят сериозни мачове. Надявам се, пък дали ще стане... 
- Какво спечели „Дунав“ като поука от това реми с „Лудогорец“?
- Продължаваме да се учим. Всеки мач ще е така. Намирам, че това равенство е с цената на победа, защото върнахме хората на стадиона в Русе. Това е най-важната и сладка победа, независимо какви резултати постигаме и ще постигаме. Да се играе футбол пред толкова много хора е невероятно изживяване. Затова и момчетата се раздадоха. Сигурен съм, че в мачовете на Градския стадион в Русе срещу „Левски“ и ЦСКА ще присъстват още повече зрители. Тук е мястото да благодаря на чудесната ни публика. Ако има нещо, за което да съжалявам най-много, то е, че не я зарадвахме с победа.
- Гледа ли мача на вашия следващ съперник - „Черно море“, срещу ЦСКА?
- Разбира се. Не искам да говоря отсега по тази тема. Днес /вчера - б.а./ имаме тренировка в подготовка за срещата.