Фалшификатор на документи се размина с пробация, след като сключи споразумение с прокуратурата, което съдът одобри. За 39-годишния Д.К. това не било първа среща с Темида, но въпреки това успял да се измъкне с лекото наказание. То пък му било наложено, защото изготвил 177 фалшиви пълномощни и 160 фалшиви деларации, които използвал пред Пътна полиция. 
Серията престъпления извършил от 24 септември 2012 до 6 февруари 2013. Целта му била да докаже пред органите на реда, че управителят на фирма „Ауто Мат“ ЕООД го е упълномощил да регистрира 177 автомобила втора употреба. За повечето от тях обаче били нужни и декларации по различни наредби, като находчивият „бизнесмен“ бързо намерил незаконен начин да реши и този проблем. 
Мъжът обаче бил спипан от полицията и изправен пред съда да отговаря за престъпленията си. Там му проработил късметът и за общо 347 фалшиви документа той ще полага 300 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Три години по ред ще се среща с пробационен служител и два пъти седмично ще ходи да се подписва. Освен това трябва да плати на ОД МВР-Русе разноските по делото - 709,60 лева.