„Дунав“ изпусна да бие в спиращ дъха мач шампионите от „Лудогорец“ - 2:2. Две минути преди края на редовното време храбрите русенски футболисти водеха с 2:1, но допуснаха нелеп изравнителен гол. Той падна след центриране отляво и опит за шут на Кафу, след който Будинов и Милчев се опитаха да изчистят топката току от голлинията. Тя обаче потанцува между краката им и влезе в мрежата - 2:2.
10 000 зрители на Градския стадион в Русе изригнаха мощно в 13-а минута, когато дунавци сътвориха великолепна комбинация с три перфектни паса. Самир Аясс тръгна от центъра, прехвърли топката вляво към отличния Бранимир Костадинов, който пък надбяга стилно пазещия го защитник и изведе Васил Шопов на практика празна врата за 1:0. 
„Дунав“ можеше да поведе и по-рано. Мирослав Будинов стреля красиво и в движение с глава. Бръснещата топка летеше като торпедо под напречната греда и се виждаше как пронизва мрежата, когато бразилският вратар Ренан дос Сантос направи фамозно спасяване и я отби в корнер.
Всичко можеше да свърши по средата на полувремето. Тогава възроденият през пролетта Костадинов завъртя топката от лявото крило, Будинов стреля, Дос Сантос я прати точно върху крака на Шопов, който шутира на мига. Втурналите се да покриват вратаря си защитници на „Лудогорец“ обаче спасиха мрежата.
Гостите натиснаха сериозно след почивката и доминираха близо 15 минути. „Дунав“ пък прие играта твърде назад, разчитайки на контри. 
В 66-а минута Клудио Кешерю получи пас зад защитата, тя не се ориентира добре и непокритият румънец изравни с удар по диагонала, както стават повечето му попадения. 
Русенският тим тръгна напред след този студен душ и с бурната подкрепа на горещата си публика и създаде две-три положения. При едно от тях Христофор Хубчев центрира, топката намери в наказателното поле разперената ръка на доскорошния български национал Марселиньо, ала пловдивският арбитър Георги Кабаков не даде задължителна дузпа. Абсолютна дузпа! Ако беше ситуация за „Лудогорец“, ЦСКА и „Левски“, топката щеше да лежи на 11 метра от вратата. Но това не беше всичко - за авторитет Кабаков даде жълт картон на вбесения от съдийската неправда Будинов. 
Каква поредна реферска класика! Не е ли време БФС да издаде учебник с подобни изпълнения? Мачовете на „Дунав“ могат да дадат изобилен материал на бъдещите му автори.
Така се стигна до 77-а минута. Юлиан Ненов получи пас в коридор, стреля, лудогорският вратар отби топката, но тя се търкулна към Бирсент Карагарен, който нямаше как да сбърка на празна врата - 2:1.
Победата беше много, много близо и зрителите предвкусваха вече сладостта от престижния успех, когато се завъртя онзи карамбол пред Антонов. Дали автоголът бе на Милчев или на Будинов, няма никакво значение. И двамата искаха да сторят най-доброто в този случай, но нямаха шанс.
Изключително неприятно впечатление остави поведението на съдията Кабаков. Пловдивчанинът свиреше всичко за „Лудогорец“, даде куп обратни фаулове и хитричко си позволяваше да даде някое нарушение в полза на дунавци само когато стълкновението е в тяхната половина.
Реми срещу такъв съперник, и то след безпощадна битка за всяка педя терен, може само да е комплимент за отбора на „Дунав“. Като прибавим, че публиката бе в абсолютен синхрон с амбициите на русенския тим и че го подкрепяше през цялото време, спокойно можем да кажем, че на Градския стадион вчера се игра мач, който ще се помни дълго.
„Дунав“: Антонов, Джалилов, Милчев, Хубчев, Марем, Димов, Костадинов /Ненов-50/, Аясс /Патев-68/, Будинов, Шопов, Карагарен /Муйеци.75/.
„Лудогорец“: Ренато дос Сантос, Василев /Лукас Саша-45/, Сисиньо, Пластун, Паломино, Анеси, Кампаняро //Мисиджан-87/, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешерю.