Именитият майстор готвач Иван Звездев се включи в час по практика на 10 Д клас в Професионалната гимназия по туризъм, които трябваше да приготвят предястия от яйца. Знаменитият кулинар гостува заедно с вицепрезидента на Националната асоциация на шеф готвачите в България и председател на русенския профи клуб Ивайло Димитров, който е и възпитаник на ПГТ. 
Звездев разказа как е станал готвач, защото му било скучно да продава сладолед на плажа и бил привлечен от далеч по-динамичното правене на кебапчета. След като изучил самоковската кухня /първите му колеги в ресторант били от Самоков/ и култовите тогава балкантуристки специалитети филе вретено и коктейл със скариди - връх в социалистическото ресторантьорство, искал да експериментира и да расте. И заминал за Аржентина. Там станал главен готвач в 5-звезден ресторант в град Кордоба, където работил до 2000 г. 
Разказан като увлекателна приказка, животът и кариерата на Звездев очевидно впечатлиха учениците, които накрая се престрашиха да му задават въпроси. След това гостът влезе в темата на часа и научи десетокласниците как да пошират яйца в стреч фолио, като си помогнат с чаена чаша, а след това го потопят в гореща вода. Не прекалявайте с подправките - посъветва младежите Звездев. И повтори другия си съвет: да учат западни езици, най-вече английски и испански.