3 часа и 31 минута  работиха тази седмица новоизбраните депутати. Своеобразен рекорд постави днешното заседание, което продължи 22 минути. Първото заседание за тази седмица на новия парламент беше посветено на избиране на постоянни комисии. За 2 часа и 19 минути депутатите успяха да се разпределят кой в коя влиза. И приключиха работа. Вчера заседаваха точно един час. За това време успяха да изберат постоянните делегации в международните организации. И приключиха работа.

Поради изчерпване на законодателна дейност днешното пленарно заседание не започва в 9 часа, а в 11 и имаше само парламентарен контрол. В него участва само вътрешният министър Валентин Радев и имаше само един въпрос. Така депутатите поставиха своеобразен рекорд, като заседанието беше закрито 22 минути след като беше открито.

Малко след избирането на новия парламент, народните представители отказаха да замразят заплатите си. Така заплатите им ще стартират от 3210 лв, като над тази сума ще се добавят пари за стаж, научни титли, шефски постове и за участие в комисии.